Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Már a bokrétaavatónál tart a ZalaZone új kutatóépülete

Már a bokrétaavatónál tart a ZalaZone új kutatóépülete

Pénteken Zalaegerszegen, a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán megtartották a Széchenyi István Egyetem számára készülő járműipari kutatóközpontjához tartozó inkubációs és szállásépületének bokrétaavató ünnepségét. A ZÁÉV Zrt. kivitelezésében épülő új egységek alapkövét 2020 októberében helyezték el. Az új épületeknek otthont adó ZalaZONE Tudományos és Innovációs Park 200 hektáros területet ölel fel, hozzákapcsolódva a 250 hektáros ZalaZONE területéhez.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A projektben születő inkubációs épület 680 négyzetméteren kutatások, fejlesztések és tesztelések számára biztosít helyiségeket, de oktatási célú laboratóriumot és közösségi helyiséget, irodákat is kialakítanak benne. A 850 négyzetméteres, kétszintes szállásépület 28 oktató, kutató, hallgató számára tud elhelyezést biztosítani. Emellett 44 parkolóhely és a kapcsolódódó infrastruktúra is megépül a projektben.


Egy harmadik épületet is emelnek, még idén elkészül

A két új épület szerves egységet képez majd a kutatóközpont már meglévő egységeivel.

Ennek megfelelően funkcionálisan kiegészíti a labor- és műhelyépületekből álló, eddig elkészült és kivitelezés alatt álló egyéb kutatási egységeket a ZalaZONE Tudományos és Innovációs Parkban.

A pénteki eseményen Palkovics László, az innovációs és technológiai miniszter is részt vett. A tárcavezető elmondta, a ZalaZone Járműipari Tesztpálya környezetében kialakuló science park egyetemek, nagy- és kisvállalatok részvételével az ötletek felkarolására és támogatására vállalkozott. "A győri egyetem az innováció terén jelentős pozíciót foglalt el, ennek köszönhető a két zalaegerszegi épület mintegy négymilliárd forintos költségű megvalósítása, de egy harmadik építése is még az idén elkezdődik és be is fejeződik" - tette hozzá.


Nem lesz elég a 200 hektár a kutatóbázisnak

Vigh László, Zalaegerszeg és térségének fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: az egyetemi kutatóbázis helyszíne, a 250 hektáros ZalaZone-hoz kapcsolódó mintegy 200 hektáros terület kevés lesz a további fejlesztésekhez. A tesztpálya ugyanis a "járműipar Szilícium-völgye", ami mágnesként vonzza az autóipar minden területéről a beruházásokat.   

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) közölte: a tesztpálya révén egyfajta gazdasági ökoszisztéma kezd kialakulni a városban, ahol együtt van a termelés, az oktatás és a kutatás-fejlesztés. Ehhez a város a szolgáltatási és infrastrukturális hátteret is biztosítja.