Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Leleplezték az óriástojással és mozgó előadóteremmel létrejött kecskeméti campus Nívódíj emléktábláját

Leleplezték az óriástojással és mozgó előadóteremmel létrejött kecskeméti campus Nívódíj emléktábláját

A kecskeméti CAMPUS Oktatási Épület Építőipari Nívódíjban részesült Középület / oktatás kategóriában 2021-ben. A díjat elismerő emléktáblát a létesítményen elhelyezett bronztábla testesíti meg, ezen tábla ünnepélyes átadására 2022. június 17-én került sor.

A Neumann János Egyetem oktatási épületén az alábbi szereplők dolgoztak:

  • Építtető: Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. (Budapest)
  • Tervező: Lima Design Kft. (Budapest)
  • Lebonyolító: FŐBER Zrt. - FRIDAY Creative Kft. konzorcium
  • Generálkivitelező: ZÁÉV Építőipari Zrt. (Zalaegerszeg)
  • Alvállalkozó: Zala-Elektro Kft. (Zalaegerszeg)
  • Alvállalkozó: Gedi Építő Kft. (Budapest)
  • Alvállalkozó: Tető-Kovács Kft. (Solymár)
Fotók: Kárpáti László/magyarepitok.hu

Az ünnepségen köszöntőt mondott:

  • Gosztonyi Miklós, a Bíráló Bizottság tagja,
  • Dormán József, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója,
  • Dr. Csuhaj-Varju Imre, a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. (KEDO) elnöke,
  • valamint Szemerey Szabolcs, a kecskeméti CAMPUS beruházás egykori vezetője.

Az esemény keretében a meghívott díszvendégek és a KEDO Zrt. vezetősége közösen leplezte le az Építőipari Nívódíj emléktábláját. Az ünnepség egy kisfilm megtekintésével vette kezdetét, amely megmutatta, hogyan nőtt ki a földből a világszínvonalú oktatási intézmény az egykori megyei kórház helyén.

Ezután Gosztonyi Miklós a Bíráló Bizottság részéről osztotta meg gondolatait. Felelevenítette a Nívódíj történetét, majd kitért arra, milyen szempontok szerint döntenek a díj odaítéléséről:

  • az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése,
  • a kivitelezés műszaki–technikai színvonala, szakszerűsége,
  • a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége,
  • valamint a létesítményt létrehozók – különösen a beruházók, a tervezők és kivitelezők közötti – együttműködés.

Plusz szempontként az emóció is megjelenik, amikor a bírálók bejárás során tapasztalt személyes érzetüket is bevonják az értékelésbe, eldöntve, mennyire szerethető az épület. „Hajdan legifjabbként kerültem a Bíráló Bizottságba, és amit leginkább megtanultam az itt töltött idő alatt, mennyire sokféleképpen lehet ugyanazt a dolgot látni, milyen jó is a sokféleség.”

Gosztonyi Miklós hozzátette: a Campus legfőbb vonzerejét az adja, amikor az ember közeledik felé és legfőképp, amikor belép az épületbe, olyan érzés fogja el, mintha a jövőbe lépne.

Fotó: Bernát Benjámin

Dr. Csuhaj-Varju Imre, a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. elnöke hangsúlyozta, egy egyetemnek szervesen benne kell élnie a környezetében, nem lehet zárvány, illetve a vállalkozókkal is szervesen együtt kell élnie.

Dormán József, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója kifejtette, már a Campus terveinek megtekintésekor tudta, egy nagyon inspiráló és modern épülettel kerülnek kapcsolatba.

Felidézte: a kivitelezési munkák több mint 5 éve kezdődtek el; 2017 februárjától 2019 szeptemberig tartott. „A kiviteli tervdokumentációt is mi készítettük, ami nem volt egyszerű, hiszen egyszerre kellett kivitelezni és tervezni.”

Ezután az épület főbb jellemzőit vette sorra a vezérigazgató: az elkészült oktatási intézmény 17.864 négyzetméter hasznos alapterületű, 5 szintes, 15 méter és 13 centiméter magas, 137 parkolóhely készült a mélygarázsban, 800 fős aulában gyűlhetnek össze, ezenkívül van egy 500 fős nagyelőadó terem, 110 fős közepes előadó és 14 darab 30 fős szemináriumi terem is.

Fotó: Bernát Benjámin

„Beépítettünk közel 17 ezer köbméter betont, 2200 tonna betonacélt, és körülbelül 10 kilométernyi cölöpöt fúrtunk le az épület alaptesteinek. Hat darab liftet készítettünk, 4500 négyzetméter a körülöttünk lévő hőszigetelt függönyfal felülete, amely 3300 négyzetméter homlokzati lamellás intelligens árnyékoló rendszert kapott. A felettünk lévő tőzsdetojás össztömege közel 80 tonna, amiből az acélszerkezet 36.7 tonnát tesz ki. A nagyelőadóba 4000 négyzetméter akusztikai falburkolat készült, az épület fűtési és hűtési energiaigényét víz-víz hőszivattyúval oldottuk meg, amelyeknek az energiaforrását talajszondáról tápláljuk meg” – fejtette ki.  

„Büszkék vagyunk arra, hogy európai szintű épületet valósítottunk meg” – zárta gondolatait Dormán József.

Fotó: Bernát Benjámin

Szemerey Szabolcs, a kecskeméti Campus beruházás vezetője egy utazáshoz hasonlította a projekt megvalósulását, melynek során voltak segítőik, támogatóik, akik elhitték azt a mondást: „Örökség nélkül nem volna semmink, nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek.”

Szemerey Szabolcs egy idézettel búcsúzott az egybegyűltektől: >Az emberek elfelejtik, amiket mondtál, az emberek elfelejtik, amiket tettél, de az emberek sohasem felejtik el, hogyan érezték magukat veled> – „Ezt az egyensúlyt próbáltam magam is megteremtetni az építkezés során.”