Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Huszonötezer négyzetméteres épületegyüttessel bővül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Huszonötezer négyzetméteres épületegyüttessel bővül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Ünnepség keretében helyezték el a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ Központ alapkövét az Orczy-kertben. Az eseményen beszédet mondott Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az egyetem fenntartói jogainak gyakorlója és Deli Gergely, az NKE rektora.
 

 

A 25 ezer négyzetméteres épületegyüttes generálkivitelezője, ahogy arról korábban beszámoltunk, a ZÁÉV Építőipari Zrt. lesz. A Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ és Katasztrófavédelmi Intézet kialakításáról még 2016 született meg a kormánydöntés. Az épületegyüttes terveit a 2018-ban kiírt pályázat első díját elnyerő Óbuda Építész Stúdió Kft. készítette el.
 

 

Folytatódik az egyetem fejlesztése és gondoskodnak a környéken élők lakhatásáról

"A Ludovika Campus a magyar kormány közel másfél évtizedes fejlesztésének eredménye" – fogalmazott köszöntőjében Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Hozzátette, jelentős áldozatvállalással Budapest, Józsefváros barnamezősnek számító területe, a lepusztult természeti- és épített környezet, amely „városi tájsebként” volt jelen, a fejlődés eredményeként teljesen megújult.

A fejlesztések folytatódnak, az Országgyűlés elé kerül az a törvényjavaslat, ami lehetővé teszi, hogy környéken lévő rossz állapotban lévő ingatlanállomány megújulhasson. Orbán Balázs elmondta, hogy a kormány gondoskodik azokról, akik a fejlesztésekkel érintett területeken laknak, hogy a 21. századi körülmények között élhessenek.
 

Az építkezéssel párhuzamosan zajlik a környék rehabilitációja

„Egy nagy építkezés mindig nagy alkalom, hogy az ember vagy közösség álmát az új életről kövekbe rögzítse” – Németh László gondolatával nyitotta pohárköszöntő beszédét Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora. Hozzáfűzte, régi álom teljesült a képzési központ alapkőletételével, az építkezés elkezdésével a Katasztrófavédelmi Intézet 12 éves szellemi munkája és a Nemzetbiztonsági Intézet oktató, kutató tevékenysége modern környezetben, a kimagasló szakmai munkához méltó körülmények között folytatódhat.

A Ludovika Campus beruházás utolsó elemeként valósítják meg az épületegyüttest, amit fontos lépés az egyetem környezetének helyreállításában.

Deli Gergely elmondta: „Az intézet megépítése egybeesik egy új campusbővítési projekt, a Nemeskürty István Tanárképző Karhoz kapcsolódó, beruházásokat is magába foglaló Ludovika Gyűrű megkezdésével is. A Katasztrófavédelmi Intézet nélkülözhetetlen lesz a tanárképzés megkezdése során, annak infrastrukturális alapját adja majd.”

 

Megújul a Orczy Park 

A rektor hozzátette, az új épületek a múlt megidézésével, a hagyományok tiszteletével, rehabilitációs törekvésekkel együtt valósulnak meg. Az Auditórium a hagyományos építészeti stílusjegyeket viseli magán, a műemléki park az egykori díszkertet megidézve készül majd el. Megújul az Orczy Park, amely továbbra is nyitva áll majd a nyilvánosság előtt. A beruházás a magyar katasztrófavédelmi felsőoktatás számára a jövőt jelenti.

Az épületegyüttes Európában egyedülálló módon az oktatási feladatokhoz szükséges tantermek és adminisztrációs irodai funkciók mellett szakkabinetekkel, működő tűzoltósággal, pszichikai gyakorlópályával, tűzvédelmi laboratóriummal, 200 fős kollégiummal és sportkomplexummal is rendelkezni fog.

 

 

Orbán Balázs miniszterelnöki politikai igazgató; Deli Gergely rektor; Deák Gábor, a ZÁÉV elnök-vezérigazgatója; Korim Balázs NKE-főtitkár és Rósa Henrik campus főigazgató helyezte el az időkapszulát. Ebben a Katasztrófavédelmi Speciális Központ koncepciótervét, a Nemzeti Hitvallást és a Katasztrófavédelmi Intézet 2024. évi oktatási portfólióját és az intézmény szervezti struktúráját helyezték el.
 

 

Üveghíddal kötik össze az épületeket

Az egyetem hétszintes épülettel bővül, amely két fő része tagolódik. Az Auditórium falai között az előadók és a tantermek kapnak majd helyet. A másik tömbben a Katasztrófavédelmi Intézet főépülete lesz, amelynek három egységében a kollégiumi, az oktatási és a tűzoltósági és üzemeltetési szárnyat építik meg. Az épületeket üveghíd fűzi majd össze.

 

Látványtervek: uni-nke.hu

Az oktatási szárnyban a Nemzetbiztonsági Intézet és a Katasztrófavédelmi Intézet oktatási és adminisztratív egységei mellett büfé és melegítőkonyha is működik majd. Míg a tűzoltósági szárnyban pszichikai gyakorló, tűzvédelmi laboratórium és egy gyakorló tűzoltó őrs is segíti majd a képzést.

 

Újraépítik az Illés-kutat

A tervek szerint intenzív zöldtető is létesül, továbbá egy hétezer négyzetméteres lépcsőzetes kialakítású kertet is megépítenek. A feltöltődést is szolgáló tér éke lesz az Illés-kút, amelyet a Magyar Természettudományi Múzeum udvaráról szállítanak majd ide és építenek újjá. Ezenkívül a kivitelező feladata lesz, hogy a Budai Várban a Szentháromság téren a támfalban található falikút másolatát elhelyezze a visszaépített kútházban. 

 

 

2016-ban eldőlt, hogy megépül a speciális képzési központ

A kormány 2012-ben hozott döntést arról, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet a Ludovika Campus területén helyezi el. Az állami beruházás keretében végezték el az egykori Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia épületének műemléki rekonstrukcióját, felépült az Orczy úton egy 600 fős kollégium. A Ludovika projektben elkészült az új Oktatási Központ, a Rendészeti Oktatási Épület és Kollégiuma, majd átadták a hallgatóknak az új sportlétesítményeket, a Lovardát és a megújult Orczy Parkot is. 2016-ban döntés született arról, hogy az intézményben katasztrófavédelmi speciális képzési központot kell kialakítani.

 

Öt tanszéken képzik a katasztrófavédelmi szakembereket

A Katasztrófavédelmi Intézet öt egyetemi tanszéket (Katasztrófavédelmi Műveleti-, Tűzvédelmi és Mentésirányítási-, Tűzvédelmi Mérnöki-, Tűzvédelmi Műszaki-, és Iparbiztonsági Tanszéket) és egy Oktatásszervezési Osztályt foglal magába. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a 2013-14-es tanévben kezdődött el az alapképzés, ahol  katasztrófavédelmi műveleti, tűzvédelmi és mentésirányítási és iparbiztonsági szakirányok közül választhatnak a hallgatók. A mesterképzésen a katasztrófavédelmi szervezetek irányításához és vezetéséhez szükséges tudással ismereteket sajátítják el.