Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Két munkánk is van az idei Építőipari Nívódíj nyertes projektjei között

Két munkánk is van az idei Építőipari Nívódíj nyertes projektjei között

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását 2021. évben huszonegyedik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA) az alapítók és csatlakozó szervezetek nevében és felhatalmazásukkal. Az első pályázat meghirdetésére 2000-ben került sor, akkor 7 díjazott volt. A díjakat az ÉVOSZ (Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetége) ünnepi közgyűlésén, csütörtök délelőtt adták át, a Lechner Ödön-díjakkal és a szakma több további fontos elimerésével együtt. 

Az alapítás óta elelt évek során összesen 174 Nívódíjat ítélt oda a bíráló bizottság

– derül ki a lapunknak elküldött dokumentumból. Az eredetileg az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület által alapított díjhoz még hét szakmai szervezet csatlakozott.

 

Így döntöttek

A bírálat fő szempontjai a következők:

  • az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése,
  • a kivitelezés műszaki–technikai színvonala, szakszerűsége,
  • a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége,
  • valamint a létesítményt létrehozók – különösen a beruházók, a tervezők és kivitelezők közötti – együttműködés.

Pályázatot nyújthatott be minimálisan 100 millió Ft nettó végszámla értékű, legalább egy évvel korábban használatbavételi engedélyt kapott létesítménnyel a megvalósító szervezetek bármelyike.

22 pályamű érkezett, mely kiegészült egy, az előző évben a járványügyi intézkedések miatt nem látogatható épülettel, így összesen 23 pályázat került elbírálásra. Egyedül mezőgazdasági építmény kategóriában nem érkezett pályázat.

 

Tavasszal ez következik

A Bíráló Bizottság összesen 14 építményt részesített Építőipari Nívódíjban és 2 részére elismerő Oklevelet adott ki. Az Építőipari Nívódíjat Tanúsítvány és a létesítményen elhelyezett, az alkotók megnevezésével ellátott bronztábla testesíti meg, ezen táblák ünnepélyes felavatására 2022 tavaszán kerülhet sor – a veszélyhelyzettől függően.

A nívódíjas munkáink: 

Középület / oktatás kategóriában

Neumann János Egyetem Oktatási épület - Kecskeméti Campus I. ütem

  • Építtető: Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. (Budapest)
  • Tervező: Lima Design Kft. (Budapest) 
  • Lebonyolító: FŐBER Zrt. - FRIDAY Creative Kft. konzorcium
  • Generálkivitelező: ZÁÉV Építőipari Zrt. (Zalaegerszeg)
  • Alvállalkozó: Zala-Elektro Kft. (Zalaegerszeg)
  • Alvállalkozó: Gedi Építő Kft. (Budapest)
  • Alvállalkozó: Tető-Kovács Kft. (Solymár)

 

 

Az új Kecskemét Campus 6 nagyobb épület együtteséből fog állni melyből az első az Oktatási épület. A légiesen könnyed megjelenésű épület cölöpökön nyugvó vasbetonvázat takar. A szerkezetépítés nagy kihívása volt a 80 tonnás „tőzsdetojás” felfüggesztése az aulába, de a 8 méter magas kör pillérek és a 20 méteres hidak megvalósítása sem volt szokványos feladat, mint ahogyan az árnyékoló szerkezet és a kétszer görbült külső lemezfelület tojás színű pikkelyfedése sem, amely külön szakmai elismerést kapott. A legkorszerűbb oktatás eszközök várják a hallgatókat, zöld tetők, négy szint magas élő zöld fal, túlzás nélkül világszínvonalú campus.

Középület / kulturális kategóriában

Csiky Gergely színház átalakítása és felújítása (Kaposvár)

  • Építtető: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Tervező: Arker Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. (Kaposvár)
  • Lebonyolító: Főber Zrt. – Oviber Kft. konzorcium
  • Fővállalkozó: ZÁÉV Építőipari Zrt. – Magyar Építő Zrt. konzorcium
  • Alvállalkozó: KŐÉRT Kft. (Kaposvár)
  • Alvállalkozó: Kapos-Kész Kft. (Kaposvár)
  • Alvállalkozó: Zala-Elektro Kft. (Zalaegerszeg)

 

 

1911-ben, eredetileg nyári színháznak épült, így a közönségforgalmi részek már megnyitásakor is szűkösek voltak. 1955-től állandó társulat költözött az épületbe és ezt követően átépítésekre és bővítésre/hozzáépítésre került sor. A most lezárult rekonstrukció az üzemi zóna új épületrészével, a főbejárat alatti részen bővítéssel, valamint térszín alatt az utca felé kitüremkedve jelentkezik, a közönségforgalmú területen pedig a helyiségek további kisebb átcsoportosításával biztosítva lettek az igények. Az átalakítás során az igényesen felújított műemléki épületrész északi és déli oldalán az 1988-ban történt utólagos beépítés elbontásra került, visszaadva az eredeti szecessziós épülettömeg plasztikusságát, tagoltságát. Az új épület tömegében és anyag használatában jól illeszkedik ehhez.